Thompa målskytt igen



LSK kom till start med fyra matcher på raken där man inte vunnit. Dessutom hade man i de tre tidigare matcherna tappat poäng i slutet av matcherna. Men det märktes att när storpubliken hade kommit till Starke Arvid och att Örgryte IS stod för motståndet så ville inte Ljungskilespelarna se något än tre poäng komma in på kontot. LSK spelade riktigt bra och det märktes inte att det var ex-allsvenska ÖIS som stod för motståndet. Men några tre poäng blev det inte. En ÖIS:are tilläts nicka in 0-1 på kanske den första chansen för göteborgarna. Men när väl Aleksandar Kitic snurrade upp ÖIS-försvaret för att i nästa skede fläka in ett inlägg med vänsterfoten, fick amerikanen Thompa nicka in kvitteringen strax innan paus. I andra halvlek mattades båda lagen ut, men några fler mål skulle det inte bli trots fina chanser.

- Det var ett tag sedan sittplats var så hårt trafikerad. Sittplatspubliken var också mer högljudd än vanligt denna augustikvällen. Dessutom var det en lång bilkö på vägen till matchminut 16, så det var nog många som inte beräknat att det skulle bli så mycket folk. 2 502 personer hittade till slut fram till arenaporten. Däremot så känns det som om det tog lite väl lång tid i bilköerna för många...

- Landskronasupportrar menade att LSK spelade "tråkfotboll" mot de senast på bortaplan. Men i så fall var matchen mot Örgryte på hemmaplan en stor kontrast. Ljungskile kontrollerade spelet, hittade smarta och vågade lösningar ständigt och jämnt. Om man bara var lite mer effektiva framför mål, så hade matchen varit avgjord i paus.

- LSK hade egentligen ingen spelare som var speciellt dålig mot ÖIS. Visst var det vissa spelare som inte kom upp till sina fulla potential, men annars var det många som var mycket bra. Speciellt Il Capitano som briljerade och var överallt!

Grej of the game:
När LSK tryckt på mot ÖIS mål i första halvlek kom en långboll, som slutade med att Josemar skulle täcka ut bollen. Precis när bollen går ut så ramlar både brassen och en ÖIS-anfallare. Linjedomaren viftar och domaren blåser underligt nog straff. En straff som ÖIS Alvaro Santos skjuter rätt i famnen på en något förvånad Mr. Noble i LSK-målet. Framrusande efter straffen kommer givetvis Josemar och kramar om honom. Men efter matchen var det Mr. Noble som tackade målvaktstränaren för att han granskat var Santos brukade lägga straffarna.

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0