Tillknäppt derby - jo tjena!



När man snackar om derbymatcher brukar man kalla de för tillknäppta historier med få mål. Dagens derby på Starke Arvid var helt tvärtom. Trots att LSK fick klara sig utan Il Capitano hade inte de svartklädda från arbetarstaden Trollhättan, något att sätta emot. Gav och Arash Bayat visade vägen med två mål var och det räckte lång väg till derbyseger med 4-2. LSK kontrollerade matchen fullständigt och fram tills FC Trollhättans reducering var det ingen spänning i matchen. Sedan drog LSK ifrån och vann rätt enkelt.

- Psykologiskt viktigt att Aleksandar Kitic fick ikläda sig rollen som kapten då Il Capitano fick lämna återbud. Kitic som dessvärre gjorde de omtalade, men ack så snygga, självmålet senast mot Sundsvall har nog inte sovit sedan dess. Därför var det viktigt för han själv att få bekräftelsen genom att vara kapten.

- Vad vore anfallsspelet utan Johan Patriksson? Obefintligt! Han kanske inte haft flytet framför mål, men han gör otroligt mycket för att anfallsspelet ska fungera. Dessutom var det ett genidrag att LSK återigen spelade med två anfallare, vilket är ett måste! Gav och Patriksson passar dessutom perfekt ihop.

- Gav var på topp idag och satte två strutar. Visserligen båda i tomt mål, men sådana mål behöver sannerligen LSK. Först en avvägd nick när bortamålvakten flaxade ut och sedan gav samme målvakt bollen till Gav som kunde rulla in sitt andra mål. Nio mål har det blivit i år, vilket inte är så dåligt för att vara rookie på elitnivå.


Grej of the game:
Arash Bayat gjorde ingen besviken idag. Han sprang och gjorde ett underbart jobb. Dessutom frälste han hemmapubliken genom två mål. Det är framförallt frisparken som blir GOTG. För vilken smekning av bollen innan den knorrade sig in i krysset. Ett mål kan nog inte vara snyggare just nu.

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0