Efter 316 minuter kom utdelningen!



I 7 halvlekar var det som förgjort för vårt kära Ljungskile SK att få in "bolluslingen", men efter lite energidryck och kanske en och annan grapefrukt så spräckte LSK äntligen nollan. Zambiern och trotjänaren Edwin Phiri kom oväntat med i målprotokollet. Något han blev ensam om i matchen, trots att LSK radade upp chanser och Falkenberg stundtals blev utspelade. Men det var trots allt viktigast att första segern och första målet äntligen kom.

- Det är inte målskyttet framåt som LSK haft problem med. Man har även haft rogivande "problem" att släppa in mål bakåt. Efter inledningsmatchen mot Syrianska, där man släppte in 2 mål, har man hållt nollan. Den defensiva centrallinjen har verkligen svetsats samman och dessutom har man den fantastiska Nick Noble som sista utpost, som imponerar ju mer man ser honom!

- Gabriel Altemark-Vanneryr fick välförtjänt chansen från start och gjorde inte många besvikna. Han radade upp chanser och visar en helt respektlöshet som charmar inte bara mig utan många andra också. Men dock hade han inte förmågan att verkligen få in bollen mot Falkenberg. Men det lär nog lossna för konstapeln snart. Hans anfallskollega var i strålande form på försäsongen, men har mattats av något under inledningen av SuperEttan. Mot Falkenberg låg Patriksson bakom en hel del och kanske kan han komma tillbaka till sitt gamla slag snart.

- Målnollan är nu historia, men istället för att det nu står en 1:a där kunde det lika gärna varit en 3:a eller 4:a. För Ljungskile tryckte på mot Falkenbergsmålet och skapade fasligt mycket chanser så det var allt tur att man vann, annars hade det satt sig i huvudet. Men effektiviteten var inte den bästa och anfallsfotbollen är fortfarande något man får arbeta på. För det är inte varje dag man får lite på att sina ytterbackar kommer upp och sätter dit bollarna.

Grej of the game:
Edwin Phiri blev som bekant matchhjälte, något han verkligen inte är van vid. Trots att detta är zambierns femte säsong var detta hans allra första mål i LSK-tröjan. Och det var inte vilket mål som helst som han grävde fram! Ett skott från 25 meter rakt upp i krysset som dessutom gav seger var nog en dröm som gick i upplevelse för den gode Phiri. Han har lovat att fortsätta på det sättet, men klarar han verkligen det? 

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0