Seger mot serieledarna, trots bruten svit



LSK tog en viktig viktoria hemma mot serieledarna IFK Norrköping med 2-1. Det var en rättvis seger där hemmalaget var bättre. Det var en väldigt trevlig lördagseftermiddag i vårsolen på Starke Arvid Arena, där Skrivna Ark-redaktionen var beredda att eftermiddagen skulle avslutas i moll. För när det återstod 12 minuter sprack Nick Nobles svit. Då såg det ut som om Ljungskile inte skulle få med sig tre poäng eller ens ett poäng efter det, men så i 86:e matchminuten dök frälsaren upp. Efter en frispark kunde det lyckade brasseförvärvet Josemar trycka in bollen och efter det täppte LSK igen och vann rättvist.

- 647 minuter tog det innan Nobles svit sprack. Från att Peter Ijeh gjorde 2-0 för Syrianska i premären hade den ameriskanska målvakten täppt igen, men till slut kunde han inte hålla emot när Norrköpings Khalilii tryckte upp 1-1 i det första krysset. Nästan smått otroliga 11 timmar tog det innan sviten sprack och Noble var grymt nära ett Superettan-rekord, men det fattades bara 18 minuter från Trelleborgsmålvakten Fredrik Perssons rekord från 2006.

- Gabriel Altemark-Vanneryr fick äntligen göra mål i Superettan! Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick äntligen "Gav" in bollen. Nu verkar det ha lossnat för den gamle måltjuven. Han gjorde ju mål i tisdags mot Djurgården i cupen och nu är det bara att hoppas att han fortsätter i den trenden.

- Martin Smedberg-Dalence har haft en tung säsongsinledning och man har inte kunnat känna igenom honom direkt. En lårskada verkar ha hämmat honom. Men idag mot Norrköping var han tillbaka i form och spelade fram till båda målen och spelade i övrigt bra.


Grej of the game:
Som vi varit inne på tidigare är det försvararnas år, både framåt och bakåt. Bakåt har man hållt tätt och framåt är det de som gör målen. Trenden håller i sig (även om "Gav" gjorde mål idag), för idag var det brassen Josemar som avgjorde matchen. Och han firade med en traditionell brasiliansk målgest då han tackade högre makter för målet. Därmed har alla segermålen kommit efter mål från en försvarare!

/Kaj Kavaj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0