Var skall Erik Nilsson spela?

 


Undertecknad blev rätt förvånad när han läste att LSK lånat in Erik Nilsson från Örebro under VM-uppehållet. Denne unge lirare har fått väldigt goda vitsord från Örebro-fansen och det skall bli väldigt intressant och se honom i LSK. Men var skall han spela? Diskussionen har varit uppe i Svenskafans-forumet. En del vill se honom som innermittfältare medan andra placerar honom till vänster, antingen som kantspringare eller som back. Nu skall även vi på Skrivna Ark ge oss in i diskussionen.

Först bryter vi ner det i smådelar. De ÖSK-fansen som kommenterat lånet har hävdat att Eriks förstaposition är som innermittfältare. Men tränare Wålemark skall Erik även kunna spela som vänstermittfältare och som vänsterback. Han lär besitta en vänsterfot med fin känsla och kraft. Med tanke på att Erik är nära en startplats som innermittfältare i allsvenskans tredje bästa lag så hade det kanske varit optimalt att placera honom som innermittfältare. Men där har ju LSK Aleksandar Kitic och Genalvo som jag rent personligen ogärna splittrar. Dessutom då lånet endast sträcker sig över sju matcher.


Så då lämnar det oss platserna på vänsterkanten, även om det är de platserna som det varit mest omsättning på såhär långt under våren. Arash Bayat har spelat vänstermittfältare, Martin Dohlsten har spelat både vänsterytter och vänsterback, Henrik Nikkilä och Edwin Phiri har båda testat på vänsterbacksplatsen. Ingen av dessa har väl inte gjort bort sig på positionerna och Phiri dessutom gjort en del fina insatser som vänsterback. Men ingen av dessa spelare är vänsterfotade och det är något som undertecknad värdesätter, speciellt på en position som vänsterback. Då kanske det kan ses som enklast att sätta Erik Nilsson som vänsterback.


Men nej, så enkelt är det inte. Nilsson har huserat på mittfältet för ÖSK och att då sätta honom som vänsterback kan skapa en viss ”inskolningsperiod” för honom och har man verkligen tid med det då lånet är under en kort tid? Svaret är nog ja. För så som vi på Skrivna Ark ser på det så är det just vänsterbacksplatsen som vi ser Nilsson på. För att där kan han nog stå för en den största kvalitetshöjningen. I viss mån känns även platsen som vänstermittfältare aktuell. Men innermittfältet är vikt åt Kitic och Genalvo.


Men i den kommande matchen mot Assyriska är Kitic avstängd och en ledig plats finns på innermittfältet. Kanske kan Nilsson bli ersättare, fast Johan Friberg da Cruz vill nog gärna ha den platsen med tanke på hans fina insats mot Djurgården.

/Archie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0