Äntligen en till bortaseger!

STEGET EFTER. En vanlig syn på Domnarvsvallen, en Ljungskile-spelare är steget före Brage, den här gången Tobias Johansson.

Efter en viss glädjeyra och återhämtning är nu Skrivna Ark på benen igen. I måndags slog nämligen LSK Brage med 0-3. Ni med minne minns säkert den fina hemmavinsten mot Borlängelaget med 5-1, men att vinna på bortaplan har varit väldigt mycket svårare i år för LSKs del. Efter att anfallsduon gjorde samtliga mål i matchen (och därmed 5 mål på två matcher) så kunde LSK bärga sin blott andra bortaseger för säsongen.

- Nick Noble. Visst har han gjort någon miss här och där, men ändå - vilken värvning! Mot Brage stod han emot allt och höll nollan. En bedrift han mäktat med fler gånger än så. Han har nämligen lyckats hålla nollan hela 10 gånger, vilket är näst bäst i årets Superetta. Detta är riktigt bra och förhoppningsvis kan Mr. Noble hålla nollan i fler matcher nu i slutskedet av säsongen.

- 15 maj inträffade något som inte är så vanligt den här säsongen. LSK vann nämligen på bortaplan! Den sviten spräktes i och med vinsten borta mot Brage. Säkert en energikick till våra hjältar, som inte vågat tillräckligt på bortaplan tidigare under året.

- Thompa fick rycka in som högerback mot Assyriska, när backkrisen var som djupast. Han klarade av det, men tillförde inget. Därför höjdes fler än ett ögonbryn när han återigen fick förtroende, trots att både Edwin Phiri och DD fanns på bänken. Jag hade alla dagar i veckan valt DD före Thompa, men nu föll det ju positivt ut ändå så inget att hänga läpp för.

- JW fanns inte med på bänken i Borlänge, i alla fall inte som avbytare. Vilket fick mig att andas ut och hoppas att inhoppet mot Assyriska bara var en "jippo-grej".


Grej of the match:
Gav har vässat in sig nu och verkligen anpassat sig till elitfotbollen. I början av säsongen hade LSK ofantligt svårt att få in bollen och det var också då som Gav missade som aldrig förr. Efter att ha fått förtroendet gång på gång har han nu börjat leverera och mot Brage var han både matcherns lirare samt tvåmålskytt. Kanske dags att skriva ett längre kontrakt med polisen?

/Speezie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0