Smålandsturnén slutade med 0 poäng

Under en dryg veckas tid skulle LSK ta sig an två Smålandslag, nämligen Östers IF och Jönköpings Södra IF. Småland och framförallt smålänningar är kända för att vara snåla och det bevisade de även i matcherna mot LSK. Varken Jönköping eller Öster släppte till några poäng till Ljungskiles fördel.


Mot Jönköping ägde LSK matchen fullständigt och borde fått in bollen efter frilägen, avslut i målställningen och bollar dallrande på mållinjen. Men det verkar vara så att LSK är inne i en trend där man har förbaskat svårt att få in bollen i nät. För förlusten mot Jönköping med 2-1 var en obehaglig historia där mångt och mycket stämmer rent offensivt, förutom det viktigaste - att få in bollen. Men som så mycket annat är allt en helhet - en enhet. Därför blir defensiven lidande av det offensiva spelet. För även om Jönköping inte spelmässigt är bra har man något som inte LSK har och det är farten och framförallt effektiviteten. För när LSK tappade boll ställde Jönköping om så det blixtrade om det. Den "speeden" vid omställningstillfällen har man sällan sett på LSK, i alla fall inte med mycket folk. Sådant är viktigt! Det vet vi som spelat fotboll en gång i tiden - det är mycket roligare att springa framåt med bollen än att springa efter någon som har bollen.

Trots det ska LSK vinna en match av denna typen. Om man för matchen och skapar mängder av chanser finns det inget annat än seger. Att inte tro på att bollen går in idag är som att man redan bestämt sig för att ha förlorat.

Mot Öster var det en helt annan match. LSK var fantastiska första 10 minutrarna tills GAV serverade Erik Nilsson som skickar in bollen i öppen kasse. 0-1. "Jaha, nu backar vi hem och är bekväma" verkade som att man tänkte efter det. DET GÅR INTE ATT VARA BEKVÄM I FOTBOLL! Och det går absolut inte att vara bekväm när man spelar i LSK! Fotboll går ut på att göra mål och om det ena laget inte bryr sig om det ökar möjligheterna för det andra laget. Därmed tog Öster över totalt och vänder matchen till 2-1 innan GAV kan kvittera i slutet. "Jaha, nu backar vi hem och är bekväma"... Ja, som sagt - det går inte. Inte heller denna gång för Öster gör givetvis 3-2 i slutminutrarna.

Nu har man inte vunnit på fem matcher, utan istället har det blivit en oavgjord och fyra förluster. För en månad sedan hade vi chans på allsvensk kvalplats, nu är vi inte långt ifrån kvalspel till division 1! Det gäller att skärpa sig nu, ta jobbet och verkligen kämpa så det skvätter blod, svett och glädjetårar!

/Kaj Kavaj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0